Produkter

Bysen Nº:1 - Vete/kornmalts öl, 5.5%
(Systembolagets varunnr: 88672)

Förr i tiden bryggde man sin öl på det som fanns tillgängligt vid själva bryggtillfället.
Det var inte ovanligt att man blandade olika typer av sädesslag. Med det i åtanke lade vi grunden till denna öl som bygger på vår unika blandning av korn, vete och humle.

Bysen

Bånsen - Brown Ale, 5.5%
(Systembolagets varunnr: 82200)

Båns är vad vi gotlänningar kallar hankatter. Stora härliga bondkatter är en självklarhet på gotländska gårdar runtom på ön. När vi smakade våran Brown Ale för första gången så framträdde en karaktäristisk, fulländad kropp med mycket mustighet och fyllighet. En gotländsk båns helt enkelt.

Bånsen

Galgbacken - IPA, 5.8%
(Systembolagets varunnr: 88179)

I Norra Visby, närmare bestämt på Galgberget, ligger en galgbacke. Tidigare en plats för offentliga avrättningar. För ett påtagligare straff placerades galgarna vid denna vackra utsiktsplats. Idag hänger vi inte folk här längre men det är ett trevligt utflyktsmål. Ännu trevligare blir det i sällskap av vår humlestarka IPA.

Bånsen

Gumsen - Porter, 5.3%
(Systembolagets varunnr: 88576)

På Gotland finns det inga får, här finns bara lamm i olika former. Lammungar, lammtackor och lammbockar. De senare kallas även gumse. Vi tycker att Gumse är ett passande namn på denna porter då den påminner oss lite om de gotländska lammbockarna. Kraftig och mjuk.

Bånsen

Maven - Gute Bitter, 3.5%

Mavar, eller fiskmåsar som fastlänningarna envisas med att säga, är ett naturligt inslag i den gotländska miljön. Troligen lika hatad som älskad och trivs bäst där den lättast kan tigga till sig ett skrovmål. Även stockholmare kan skämtsamt kallas mavar av oss gutar. Varför låter vi vara osagt.

Bånsen

Muren - Gute Ale, 5.5%
(Systembolagets varunnr: 89128)

Muren är en gotländsk ale där vi har strävat mot att framhålla de rena smakerna av humle och malt. 1 kr per flaska går oavkortat till kampanjen Rädda ringmuren. Läs mer om kampanjen här.

Muren

Rindi - Lättöl, 2.25%

Rindi är gutamål för murgröna som är Gotlands landskapsblomma. Denna växt är en viktig del av Visby innerstads lummighet och karaktär. Med sin speciella gröna färg ser du den klättra och slingra sig på hus, murar och träd. Vi valde att kalla våran lättöl för Rindi som en ren hyllning till denna vackra växt.

Rindi

Slåttarn - Gute Saison, 5.5%
(Systembolagets varunnr: 30000)

Slåttarn, eller skördemannen som man säger på fastländska. Vi gjorde denna öl med inspiration från den valonska bondekulturen. Ett saisonöl ska vara friskt och lättdrucket. Ett bra bot på den hårt arbetande slåttarns torra strupe. Dessutom är den ekologisk.

Rindi

Staffen - Julöl, 7.0%
(Systembolagets varunnr: 30113)

Inför julaftonsnatten så ställer gotlänningarna enligt tradition sina skor under granen varpå Staffen kommer och fyller dessa med godsaker. På tal om godsaker. Denna mörka fylliga ale passar utmärkt till julbordet. Viss rökighet med inslag av karamell och med toner av gotländsk gran.

Rindi